Detailní popis produktu
Tato chuťově výborná polopozdní, středně modro-zelená brokolice doroste do téměř 1 kg. Můžete ji krátkodobě skladovat.
Růžice nemají tendenci vybíhat do květu, avšak doporučujeme vrcholovou růžici sklízet, jakmile je pevná a zelené puky ještě nejsou otevřeny. Po sklizni vrcholové růžice se většinou vyvinou i postranní. Vegetační doba je přibližně 70 dní. Tato odrůda je vhodná pro letní i podzimní pěstování.
Brokolici řadíme do čeledi Brassicaceae - brukvovité. Pochází ze Středomoří, z oblasti Apeninského poloostrova.
Brokolice v kuchyni:
- Je vhodná k přímé spotřebě, ale i krátkodobému skladování.
- Ideální k tepelnému zpracování - vaření, dušení, pečení, zapékání či smažení.
- Hodí se i k nakládání.
- Výborně chutná i syrová.
- Povařením se přidává do salátů.
- Listy se mohou upravit podobně jako kapusta.
Návod na pěstování:
Vysaďte na stanoviště, kde má k dispozici těžší propustné půdy s dostatečným poměrem půdní vláhy. Ideální pH půdy je 6-7,5. Kyselá půda může u brokolice vyvolat nádorovitost kořenů. Místo výsadby by mělo být dobře pohnojené organickými hnojivy. Chcete-li podpořit růst, vhodné je aplikovat vícesložková hnojiva s obsahem bóru a molybdenu.
Dávky dusíku v hnojivech by neměly překročit množství 20 g / m2, jinak by mohlo dojít ke kumulaci dusičnanů v rostlině. Na podzim je ideální do půdy zapracovat chlévský hnůj a zem povápnit dolomitickým vápencem. Můžete také přidat hnojivo s obsahem fosforečnanů a síranu draselného. Vyhněte se hnojivům s obsahem chloru.